Skip to content Skip to footer
vins-home

L'art del bon
maridatge

Tast de vins

Un vi per a cada formatge

De la mateixa manera que el del formatge, el món del vi és molt extens i interessant. Cada vi té un aroma, un sabor i uns matisos diferents. Tot i que no cal ser un expert per poder gaudir d’un bon vi, mai està de més conèixer una mica més sobre el tema. És per això que farem una breu introducció sobre els tipus de vi que existeixen:

No ha madurat en barrica, fermenta un període proper d’un mes. Consum aproximat en 1 any.

El seu període de fermentació és similar al jove, la diferència és que aquest té un període de maduració de 4 a 6 mesos on adquireix aromes.

Maduració de 12 mesos en barrica. S’exigeix un periode de maduració en ampolla d’1 any abans de posar a la venda.

Els reserva són aquells on l’elaboració demana, com a mínim un període de 3 anys. En aquest temps, roman almenys 12 mesos en bótes de roure.

El vi gran reserva compta amb una maduració mínima de 60 mesos, 18 dels quals amb envelliment en bóta. Pels blancs i rosats es consideren de gran reserva quan tenen un envelliment mínim de 48 mesos i almenys els 6 primers els han passat en bota.

Vinyes d'en Gabriel

Una història que comença el dia en què l'avi Joan Rofes, ja fa més de 150 anys, planta les primeres vinyes de la Casa Gabriel de Darmós, amb la il·lusió intacta recollida per els seus descendents.

La Vinyeta

L'esperit emprenedor, el disseny, la internacionalització, la innovació i la sostenibilitat en són alguns dels punts forts.

Vinyes del Terrer

Vinyes del Terrer és un oasi vinícola situat a Vilaseca (Tarragona), una coneguda regió turística de la qual Eduard Morell i el seu equip saben obtenir interessants vins de finca amb un perfil salí.

Herència Altés

Celler familiar de la Terra Alta dedicat al cultiu de la vinya i l'elaboracó de vins frescos i elegants, com la Cirereta, l'Estel, el Benufet, la Serra blanc, la Celastrina, el Llunari, la Pilosa i la Trementinaire.

Pere Guardiola

Els cellers Pere Guardiola i els vins que elaborem són el reflex fidel de tota una història familiar que ha evolucionat fins a aconseguir una diferenciació i una personalitat pròpies, que van lligades amb la terra que ens ha vist néixer i créixer: L'Empordà.

Vins de Taller

Vins de Taller és la culminació d’un somni perseguit per un expert en plantes, jardins i paisatge, que va convertir un erm en un jardí, i uns camps en uns vinyets. Antoni Falcón va crear Vins de Taller el 2002 a Siurana d’Empordà.

Vins de Pedra

Vins de Pedra és un petit celler ubicat a Montblanc, dirigit per la jove enòloga Marta Pedra, i que produeix uns vins d´alta qualitat amb denominació d´origen Conca de Barberà. Disposen de diferents varietats de raïm: Macabeu, Parellada, Trepat, l’Ull de Llebre o la Garnatxa.

Penedès

La influència del sol i del mar Mediterrani fan del Penedès un territori privilegiat per al cultiu de la vinya. En aquest entorn, gaudir del sol entre les vinyes, passejar per pobles i ciutats, i descobrir els grans vins dels seus cellers, constitueix una experiència altament gratificant.

Ribera del Duero

És una denominació d'origen a la qual s'acullen vinyes localitzades a Castella i Lleó (Espanya), dins una franja de la conca del riu Duero, d'uns 115 quilòmetres de longitud i 35 d'amplada, situada a la confluència de les províncies de Sòria (19 municipis), Burgos (60), Segòvia (4) i Valladolid (19).

Rioja

D'una de les principals denominacions espanyoles, el vi de Rioja és conegut a tot el món.

Galicia

Les vinyes gallegues produeixen vins blancs secs, frescos i aromàtics, elaborats amb la varietat Albariño. La DO més famosa és Rias Baixas. La comarca de Galícia té un gran èxit durant la verema, amb una mitjana de 100 hectolitres per hectàrea.

Navarra

Les vinyes de Navarra s'adhereixen com una peça d'un trencaclosques a l'est de la Rioja i, per tant, es troba als peus dels Pirineus, gairebé vorejant l'Atlàntic. Aquesta configuració geogràfica és la base d'un clima molt heterogeni en aquesta regió vinícola.

També tenim vins del Celler Castell del Remei, Celler Balart, Vinyes de la Dot, Proyecto Garnacha, vins de Madremanya, DOP Pago de Otazu, Rias Baixas, Castilla y León… Una mica per tots els gustos.
Els nostres formatges

Una selecció dels millors formatges suïssos i de la terra. Una gran varietat per a tots els gustos.